4 goedkope voortuin ideeën

Het is algemeen bekend: de voortuin is het visitekaartje van je huis. En als je een nieuw huis koopt is het niet meteen noodzaak om de tuin aan te pakken. Het inrichten van je huis kost immers al genoeg geld. Toch is het belangrijk om een voortuin mooi in te richten: dit is voor anderen maar ook zeker jezelf een aanrader. Zo heeft jouw huis een verzorgde tuin en kun je hier altijd van genieten als je thuiskomt. Hoe kun je jouw voortuin inrichten zonder dat het veel geld kost? Hier lees je 4 goedkope voortuin ideeën en ontdek je jouw mogelijkheden met een beperkt budget.

#1 Betaalbare bodembedekkers

Het is in de eerste plaats altijd aan te raden om voor goedkope bodembedekkers te kiezen. Een tegel of andere bestrating is mooi, maar brengt wel een kostenplaatje met zich mee. Het is daarom beter om voor een goedkoper alternatief te kiezen. Grind en split zijn voorbeelden van mogelijkheden. Door eerst worteldoek aan te leggen en daar overheen de bodembedekker te leggen kies je daarnaast ook voor een onderhoudsvriendelijke optie. Kiezelstenen, wit grind of grijze steentjes zijn niet alleen betaalbaar, maar zijn ook op veel manieren toe te passen. Onder andere voor de aanleg van siervakken of een tuinpad.

Lees ook:  Geboortebord in de tuin

#2 Goedkoop groen

Een voortuin is natuurlijk niet compleet zonder planten of bomen. En gelukkig zijn er genoeg voorbeelden van betaalbaar groen waar jij voor kunt kiezen. Onder andere siergrassen zijn goed betaalbaar en passen daarnaast ook goed bij het split dat je aanlegt als bodembedekker. Je doet er ook goed aan om voor planten te kiezen die makkelijk te onderhouden zijn en bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden. Onder andere de hortensia en de geranium zij hier voorbeelden van. Heb je groene vingers? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf te stekken en zaadjes te planten.

#3 Kies voor leuke accessoires

Om jouw tuin helemaal af te maken kun je daarnaast ook voor leuke accessoires kiezen. Een leuke foto op aluminium (Photo sur Aluminium), sierkussen (Coussins décoratifs) of een mooi tuindoek (Poster de jardin) kunnen echt een toevoeging zijn voor je tuin. En omdat je de keuze hebt uit verschillende soorten prints en doeken heb je volop mogelijkheden om iets moois op te hangen in de tuin. Kijk eens naar het recyclen van producten! Of je nu een grote of een kleine voortuin hebt: er zijn ideeën genoeg om er iets leuks en unieks van te maken. kijk naar vormen, planten en decoratie. Voor iedere beschikbare ruimte is wat leuks te bedenken.

Lees ook:  Hoe u een prachtige tuin op uw terras of balkon kunt laten groeien?

#4 Leg een onderhoudsarme tuin aan

Om jezelf op lange termijn geld en tijd te besparen is het slim om voor een onderhoudsarme tuin te kiezen. Kies voor vaste planten die ieder jaar weer bloeien en zorg ervoor dat je altijd worteldoek onder de stenen legt zodat je geen last hebt van onkruid. Het verwijderen van onkruid kost je veel tijd, maar ook geld. Een onderhoudsarme tuin biedt veel voordelen: je kunt langer genieten van een tuin in topconditie. Bekijk jouw mogelijkheden voor een goedkope voortuin!

Ontdek ook 6 x coussins décoratifs d’été dans votre véranda et jardin